Somatiske sygdomme hos mennesker med sinds­lidelser

Sted
Dato
Varighed
Pris
Somatiske sygdomme hos mennesker med sindslidelser
StedSOSU H Herlev, Hørkær 22, 2730 Herlev
Periode 10/6-12/6 + 25/6-26/6 2024
Varighed 5 Dage
Pris Faglærte og ufaglærte 0,- Ledige og dig med videregående uddannelse 3.503,75,-

Lær om relevante observationer, monitorering og analyse af vitale værdier og deltag i behandling af somatiske symptomer

Efter uddannelsen kan du, på baggrund af viden om sammenhængene mellem livsstil og forekomsten af overdødelighed hos mennesker med alvorlig sindslidelse, selvstændigt tage initiativ til vejledning og rådgivning hos den enkelte. Du får indsigt i etiske aspekter samt betydningen af kropsopfattelsen hos mennesker med alvorlig sindslidelse.

Du kan, på baggrund af viden om sammenhængene mellem livsstil, bivirkninger af medicin og forekomsten af overdødelighed hos mennesker med alvorlig sindslidelse:

  • foretage relevant observation, monitorering og analyse af vitale værdier og deltage i behandling af somatiske tilstande.
  • vurdere hvilke samarbejdspartnere, der er relevante at inddrage i forhold til arbejdet med tidlig opsporing og behandling af somatisk sygdom, samt indgå i det tværfaglige og tværsektorielle samarbejde omkring dette.
  • handle i overensstemmelse med lokale retningslinjer samt regionale og nationale standarder og strategier.

Du kan selvstændigt tage initiativ til vejledning og rådgivning i relation til livsstil hos det enkelte menneske med sindslidelse mhp. forebyggelse og behandling af somatisk sygdom, herunder:

  • inddrage etiske aspekter omkring livskvalitet og ulighed i sundhed i samarbejdet med mennesker med en sindslidelse.
  • forholde sig til og tage ansvar for egen rolle og adfærds betydning for samspillet med og relationen til mennesker med sindslidelse.
  • i sin vejledning og rådgivning af borgeren inddrage viden om, hvordan kropsopfattelse hos den sindslidende kan have betydning for fysisk aktivitet.
  • i sin vejledning og rådgivning inddrage viden om effekten af fysisk aktivitet på de fysiologiske processer, herunder neurotransmitterstoffer, og betydningen for den mentale og kropslige tilstand.

Målgruppe

Social- og sundhedsassistenter ansat i den kommunale og regionale psykiatri.

Arbejdsmarkedsuddannelse

Somatisk sygdom hos mennesker med sindslidelse. 49456