”Som sterilassistent gør du en stor forskel for operationspatienten i samarbejde med andre faggrupper.

Det siger Rikke Valentin, der er uddannelsesleder på den Regionale Sterilcentral, Rigshospitalet og Herlev Hospital. ”Var sterilassistenten der ikke, kunne man ikke operere. Vi er først i fødekæde, når det handler om at operere en patient”, som Johanne Bjørnslev udtrykker det. Hun er sterilassistent og koordinator på Den Regionale Sterilcentral.

SOSU H udbyder nu den nye uddannelse. Der er brug for en formaliseret faguddannelse, som er kvalitetssikret og kan styrke den faglige stolthed og fagidentitet blandt sterilassistenterne.

 

Spændende og udviklende

”Jeg ville gerne prøve noget nyt og udfordre mig selv, og synes at sterilassistent lød spændende. Der er gode muligheder for at udvikle sig og specialisere sig i forskellige områder.” Sådan lyder det fra Johanne, der oprindeligt er uddannet SOSU-assistent og tidligere har arbejdet på plejehjem med borgere med psykisk sygdom og demens.

Johanne fortsætter: ”Det bedste ved arbejdet er mine kollegaer! Men også de mange udfordringer, hvor man nørder ned i forskellige områder og hele tiden lærer nyt. Man gør en forskel. Arbejdet med patienten, i overført betydning, giver mening.

Uddannelsesleder Rikke oplever , at sterilassistenterne ofte bliver længe i funktionen: ”De stopper typisk, når de skal pensionere eller vil videreuddanne sig. Mange holder af de praktiske og tekniske arbejdsopgaver, af at gøre en forskel for patienten – og ikke mindst af de gode kolleger.”

 

Jobindhold

Som sterilassistent er du ansvarlig for at modtage brugt, steriliserbart, medicinsk flergangsudstyr samt forbehandle, vaske, vedligeholde og sterilisere udstyret, således det er klar til at blive brugt til operation igen og igen.

Læs mere om uddannelsen via linket herunder

Tilmeld dig nu Første hold starter d. 2. maj 2022