Din uddannelse

Forløbsplaner, eksamen, bibliotek, lokale undervisningsplaner, certifikater m.m.

To elever smiler.

Førstehjælp og elementær brandbekæmpelse

Her kan du finde information og ofte stillede spørgsmål omkring de fag på din uddannelse hvor du opnår et certifikat i førstehjælp og elementær brandbekæmpelse. Certifikaterne er nødvendige at have for at bestå uddannelsen.

For alle uddannelser gælder, at du skal have bestået dine certifikater for at kunne færdiggøre din uddannelse og dermed fået dit endelige uddannelsesbevis. Det kræver at du er til stede i hele undervisningstiden på kurset for at kunne bestå.

Fakta og FAQ om certifikater

Det har du, på de forskellige forløb:

Grundforløb 2

Som en del af din uddannelse skal du bestå et udvidet førstehjælpskursus på 12 timer samt et elementært brandbekæmpelseskursus på 3 timer. Kurserne svarer til 2,5 skoledag.

Social- og sundhedshjælper hovedforløb

Som en del af din uddannelse skal du bestå et generhvervelseskursus i førstehjælp. Kurset varer 6 timer og svarer til 1 skoledag.

Social- og sundhedsassistent hovedforløb

Som en del af din uddannelses skal du deltage i og bestå et generhvervelseskursus i førstehjælp. Kurset varer 6 timer og svarer til 1 skoledag.

Pædagogisk assistent EUV1

Som en del af din uddannelse skal du bestå et udvidet førstehjælpskursus på 12 timer samt et elementært brandbekæmpelseskursus på 3 timer. Kurserne svarer til 2,5 skoledag.

Ny mesterlærerelever

Som ny mesterlærerelev skal du bestå et udvidet førstehjælpskursus på 12 timer samt et elementært brandbekæmpelseskursus på 3 timer. Kurserne svarer til 2,5 skoledag.

Du får besked af din underviser eller kontaktperson, hvornår kurserne ligger. Du vil typisk følge et GF2 hold og deltage i deres planlagte kurser.

Certifikaterne

Førstehjælp

Har du deltaget i et kursus, så opretter instruktøren automatisk et bevis, som bliver registeret hos Dansk Førstehjælpsråd. Her gemmes dit kursusbevis elektronisk, og du kan logge ind og hente dine kursusbeviser.

Brandbevis

Har du deltaget i et elementært brandbekæmpelseskursus, så har du fået dit bevis i form af et fysisk bevis. Det skal du gemme, scanne ind og / eller taget et billede af det.

Hvor længe gælder et bevis?

Et førstehjælpsbevis gælder i 24 måneder. Et elementært brandbevis har ingen udløbsdato.

Jeg kan ikke finde mit bevis?

Hvis du har deltaget i et førstehjælpskursus, så har du fået oprettet dit bevis. Alle førstehjælpscertifikater bliver registeret hos Dansk Førstehjælpsråd. Du kan gå ind på deres hjemmeside og finde dit bevis frem igen. Følg anvisningen på hjemmesiden.

Har du deltaget i et elementært brandbekæmpelseskursus, så har du fået dit bevis udleveret fysisk af brandinstruktøren. Du skal selv sørge for at gemme og opbevare dit bevis. 

Hvordan kan jeg se, om jeg har bestået?

På Studie+ kan du se, om du har bestået dine kurser. Det fremgår under dine karakterer, om du har bestået eller ej.

Jeg var syg, hvad gør jeg?

SOSU H tilbyder opsamlingskurser til de elever, som måtte være syge under første forsøg. Du får besked i Digital Post om hvornår du indkaldes til undervisning.  

Jeg var syg, og kan heller ikke deltage i opsamlingsholdet, hvad gør jeg?

SOSU H tilbyder som udgangspunkt 2 forsøg for at opnå dine certifikater, så du kan bestå din uddannelse og dermed få dit uddannelsesbevis. Det er vigtigt, at du prioriterer at deltage i kurserne, da du skal have bestået kurserne for at kunne færdiggøre din uddannelse.

Tal i første omgange med din underviser om muligheden for at få dispensation til endnu et tilbud om førstehjælp / brand.  

Hvad med grundforløb 1, grundforløb + og hovedforløb pædagogisk assistent?

SOSU H tilbyder kun kurser på grundforløb 2 og hovedforløbet til SOSU-assistent, SOSU-hjælper og pædagogisk assistent som EUV1-elev

Jeg er optaget på SOSU-assistentuddannelsen uden et grundforløb - skal jeg have et kursus?

Du kan godt blive optaget på uddannelsen selvom du ikke har et elementært brandbekæmpelseskursus. Efter aftale med uddannelsesvejledningen, vil du blive tilbudt at deltage på et kursus lige inden eller lige efter du er startet på uddannelsen.

Du er velkommen til at kontakte uddannelsesvejledningen, hvis du har spørgsmål omkring dette.