Værtskab og sociale rammer for ældres måltider

42935 Værtskab og sociale rammer for ældres måltider, 1 dag

Sted
Dato
Varighed
Antal ledige pladser
Pris
Værtskab og sociale rammer for ældres måltider
StedSOSU H Hillerød, Milnersvej 40, 3400 Hillerød
Periode 21/11 2025
Varighed 1 Dag
Antal ledige pladser 18 ledige pladser
Pris Deltagere i job 0,- Ledige 928,80,-
Værtskab og sociale rammer for ældres måltider
StedSOSU H Hillerød, Milnersvej 40, 3400 Hillerød
Periode 21/11 2025
Varighed 1 Dag
Antal ledige pladser 24 ledige pladser
Pris Deltagere i job 0,- Ledige 928,80,-
Værtskab og sociale rammer for ældres måltider
StedSOSU H Herlev, Hørkær 22, 2730 Herlev
Periode 10/6 2026
Varighed 1 Dag
Antal ledige pladser 26 ledige pladser
Pris Deltagere i job 0,- Ledige 928,80,-
Værtskab og sociale rammer for ældres måltider
StedSOSU H Hillerød, Milnersvej 40, 3400 Hillerød
Periode 4/11 2026
Varighed 1 Dag
Antal ledige pladser 26 ledige pladser
Pris Deltagere i job 0,- Ledige 928,80,-

Mere om uddannelsen

På uddannelsen får du kompetencer til at bruge måltidssituationen som et pædagogisk redskab til at styrke den ældre borgers funktionsniveau og livskvalitet. Du opnår kompetencer til at skabe gode fysiske og sociale rammer for ”det gode måltid” og inddrage borgeren i hverdagsaktiviteter omkring maden med udgangspunkt i den enkeltes ressourcer og ønsker. Samtidig får du indsigt i de særlige udfordringer, der kan opstå, når den ældre spiser alene eller i fællesskab, og du lærer at anvende værtsrollen til at understøtte trivsel, samvær og deltagelse.

 

Uddannelsens mål

  • Deltageren kan anvende måltidssituationen til at understøtte den ældre borgers funktionsniveau og livskvalitet.

  • I det arbejde kan deltageren medvirke til at organisere "det gode måltid" ved at skabe gode fysiske og sociale rammer for måltidet.
  • Desuden kan deltageren inddrage den ældre i hverdagsaktiviteter omkring måltidet med udgangspunkt i den enkeltes ressourcer og ønsker.

  • I arbejdet med at etablere gode rammer for måltidet er deltageren opmærksom på de forskellige udfordringer, der er, alt efter om den ældre spiser alene eller sammen med andre.

  • I den forbindelse kan deltageren bruge værtsrollen som pædagogisk redskab.

 

Målgruppe

Social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter, plejehjemsassistenter og tilsvarende grupper, der arbejder i f.eks. hjemmeplejen, leve-bo-miljøer og på plejecentre.