Værtskab og sociale rammer for ældres måltider
42935 Værtskab og sociale rammer for ældres måltider, 1 dag
Mere om uddannelsen
På uddannelsen får du kompetencer til at bruge måltidssituationen som et pædagogisk redskab til at styrke den ældre borgers funktionsniveau og livskvalitet. Du opnår kompetencer til at skabe gode fysiske og sociale rammer for ”det gode måltid” og inddrage borgeren i hverdagsaktiviteter omkring maden med udgangspunkt i den enkeltes ressourcer og ønsker. Samtidig får du indsigt i de særlige udfordringer, der kan opstå, når den ældre spiser alene eller i fællesskab, og du lærer at anvende værtsrollen til at understøtte trivsel, samvær og deltagelse.
Uddannelsens mål
- Deltageren kan anvende måltidssituationen til at understøtte den ældre borgers funktionsniveau og livskvalitet.
- I det arbejde kan deltageren medvirke til at organisere "det gode måltid" ved at skabe gode fysiske og sociale rammer for måltidet.
- Desuden kan deltageren inddrage den ældre i hverdagsaktiviteter omkring måltidet med udgangspunkt i den enkeltes ressourcer og ønsker.
- I arbejdet med at etablere gode rammer for måltidet er deltageren opmærksom på de forskellige udfordringer, der er, alt efter om den ældre spiser alene eller sammen med andre.
- I den forbindelse kan deltageren bruge værtsrollen som pædagogisk redskab.
Målgruppe
Social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter, plejehjemsassistenter og tilsvarende grupper, der arbejder i f.eks. hjemmeplejen, leve-bo-miljøer og på plejecentre.