Din uddannelse
Forløbsplaner, eksamen, bibliotek, lokale undervisningsplaner, certifikater m.m.
Hvad vil du vide mere om?
Bibliotek
Din guide til informationssøgning. Links og anbefalinger, samt info om åbningstider og låneregler.Eksamens- og prøvefag
Se udtrukne fag - og hvordan du afslutter de forskellige forløbErklæringer om oplæring
Erklæringer om oplæring udfyldes af oplæringsstedet ved afslutning af hver oplæringsperiodeForløbsplaner
Få overblik over skole-, oplærings- og ferieperioder for de forskellige uddannelser og hold.Litteraturlister
Info om litteratur til din uddannelseLokale undervisningsplaner
Detaljerede planer for uddannelserne, temaoversigter og vejledningerFørstehjælp og elementær brandbekæmpelse
Her kan du finde information og ofte stillede spørgsmål omkring de fag på din uddannelse hvor du opnår et certifikat i førstehjælp og elementær brandbekæmpelse. Certifikaterne er nødvendige at have for at bestå uddannelsen.
For alle uddannelser gælder, at du skal have bestået dine certifikater for at kunne færdiggøre din uddannelse og dermed fået dit endelige uddannelsesbevis. Det kræver at du er til stede i hele undervisningstiden på kurset for at kunne bestå.
Fakta og FAQ om certifikater
Grundforløb 2
Som en del af din uddannelse skal du bestå et udvidet førstehjælpskursus på 12 timer samt et elementært brandbekæmpelseskursus på 3 timer. Kurserne svarer til 2,5 skoledag.
Social- og sundhedshjælper hovedforløb
Som en del af din uddannelse skal du bestå et generhvervelseskursus i førstehjælp. Kurset varer 6 timer og svarer til 1 skoledag.
Social- og sundhedsassistent hovedforløb
Som en del af din uddannelses skal du deltage i og bestå et generhvervelseskursus i førstehjælp. Kurset varer 6 timer og svarer til 1 skoledag.
Pædagogisk assistent EUV1
Som en del af din uddannelse skal du bestå et udvidet førstehjælpskursus på 12 timer samt et elementært brandbekæmpelseskursus på 3 timer. Kurserne svarer til 2,5 skoledag.
Ny mesterlærerelever
Som ny mesterlærerelev skal du bestå et udvidet førstehjælpskursus på 12 timer samt et elementært brandbekæmpelseskursus på 3 timer. Kurserne svarer til 2,5 skoledag.
Du får besked af din underviser eller kontaktperson, hvornår kurserne ligger. Du vil typisk følge et GF2 hold og deltage i deres planlagte kurser.
Førstehjælp
Har du deltaget i et kursus, så opretter instruktøren automatisk et bevis, som bliver registeret hos Dansk Førstehjælpsråd. Her gemmes dit kursusbevis elektronisk, og du kan logge ind og hente dine kursusbeviser.
Brandbevis
Har du deltaget i et elementært brandbekæmpelseskursus, så har du fået dit bevis i form af et fysisk bevis. Det skal du gemme, scanne ind og / eller taget et billede af det.
Et førstehjælpsbevis gælder i 24 måneder. Et elementært brandbevis har ingen udløbsdato.
Hvis du har deltaget i et førstehjælpskursus, så har du fået oprettet dit bevis. Alle førstehjælpscertifikater bliver registeret hos Dansk Førstehjælpsråd. Du kan gå ind på deres hjemmeside og finde dit bevis frem igen. Følg anvisningen på hjemmesiden.
Har du deltaget i et elementært brandbekæmpelseskursus, så har du fået dit bevis udleveret fysisk af brandinstruktøren. Du skal selv sørge for at gemme og opbevare dit bevis.
På Studie+ kan du se, om du har bestået dine kurser. Det fremgår under dine karakterer, om du har bestået eller ej.
SOSU H tilbyder opsamlingskurser til de elever, som måtte være syge under første forsøg. Du får besked i Digital Post om hvornår du indkaldes til undervisning.
SOSU H tilbyder som udgangspunkt 2 forsøg for at opnå dine certifikater, så du kan bestå din uddannelse og dermed få dit uddannelsesbevis. Det er vigtigt, at du prioriterer at deltage i kurserne, da du skal have bestået kurserne for at kunne færdiggøre din uddannelse.
Tal i første omgange med din underviser om muligheden for at få dispensation til endnu et tilbud om førstehjælp / brand.
SOSU H tilbyder kun kurser på grundforløb 2 og hovedforløbet til SOSU-assistent, SOSU-hjælper og pædagogisk assistent som EUV1-elev