Velkommen til en

Ny start

Til dig, der er nysgerrig på det social- og sundhedsfaglige eller pædagogiske område

Et job med mening

Dejligt, at du er nysgerrig på job og uddannelse inden for det sundhedsfaglige eller pædagogiske område. Der er brug for dig. Vores forskellige forløb klæder dig godt på, og hjælper dig med at blive afklaret.

Du får den vigtige grundlæggende viden, og bliver klar til at søge ufaglært arbejde inden områderne. 

Måske bliver du nysgerrig på mere. Så står du rigtig godt til at søge ind på uddannelserne til social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent eller pædagogisk assistent. 

Find ud af om mere uddannelse er vejen frem for dig eller bliv klar til at arbejde som ufaglært. Til dig, der gerne vil hjælpe andre og blive klogere på dig selv undervejs.

Er du ledig?

Kursusnavn
Sted
Varighed
Næste startdato
På vej mod SOSU - basis
Sted:Hillerød
Varighed:15 Dage
Næste startdato:15-08-2024
Omsorg for personer med demens
Sted:Herlev
Varighed:5 Dage
Næste startdato:19-08-2024
Praktisk hjælp til ældre
Sted:Herlev
Varighed:15 Dage
Næste startdato:26-08-2024
Intro til arbejde på plejecentre og i hjemmeplejen
Sted:Herlev og Hillerød
Varighed:5 Dage
Næste startdato:17-09-2024

Der er flere muligheder

Der er gode muligheder for arbejdsmarkedsuddannelser for dig, der er ledig. Hvis du allerede har arbejdet eller er uddannet indenfor områderne, er du måske interesseret i efter-og videreuddannelse indenfor det sundhedsfaglige eller pædagogiske område.

SOSU H tilbyder forskellige uddannelser (også kortere end 6 uger), der kan udvikle eller opdatere dine kompetencer – eller give dig nogle helt nye. Det kan hjælpe dig med at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Kontakt os

Ring, skriv eller udfyld kontaktformularen

Telefon: 7226 6060 Mail: kurser@sosuh.dk

 

Jeg fik tid til at tænke mig om: Hvad er jeg god til? Hvad har jeg lyst til?

Elena har kun godt at sige om 6-ugers forløbet for ledige ”Klar til SOSU”. Hun blev opsagt fra sit kontorjob lige da corona startede og gik derfor ledig i en periode. Her fik hun tid til at tænke sig om. Med god sparring fra familie, venner og sin kontakt på jobcenteret fandt hun ud af, at hun skulle noget andet.

”Du elsker at hjælpe andre” sagde min mand, da jobcenteret foreslog ”Klar til SOSU” forløbet. Og så er jobmulighederne rigtig gode. Det var 2 gode grunde til at prøve det.

6-ugers forløbet giver en god introduktion til faget. Elena oplevede et spændende og komprimeret forløb, hvor hun lærte meget. Der var et godt hold, og alle var motiverede for at prøve noget nyt.  Hun følte sig godt klædt på, da hun efterfølgende tog et job som ufaglært på et plejecenter.

”Mange siger, at det er svært og grænseoverskridende, så jeg ville gerne prøve det af i praksis først. Jeg følte virkelig, at jeg var havnet det rigtige sted – kontor var aldrig det helt rigtige for mig”. Nu er Elena startet på uddannelsen til social- og sundhedsassistent, og føler at hun har meget godt med i bagagen. Hun blev ansat inden hun startede, så hun får elevløn hele vejen igennem uddannelsen. ”Jeg fik job på min første ansøgning og det var en kæmpe succesoplevelse”.

Elena anbefaler forløbet til andre, der som hun leder efter noget nyt, men måske er lidt usikker på, hvad det skal være. ”Det lyder som en kliche, men man skal vælge det, hvis man vil have et meningsfuldt job”. Elena oplever, at arbejdet motiverer hende; de ældres glæde og taknemmelighed giver lyst til at blive ved og gøre sit bedste.

”Blandt deltagerne på mit forløb, var der flere, der var tæt på pensionsalderen. Det kan være svært for dem at få job inden for deres tidligere fag, men der er brug for dem på SOSU-området.” Elena mener derfor også, at de er et godt bud på deltagere til forløbet.

Uddannelsesløftet

Start uddannelse med 80% dagpenge

Hvis du er ledig, kan du måske starte på en uddannelse, mens du er på dagpenge på den ordning, der hedder uddannelsesløftet. Her får du udbetalt 80% af dagpengesatsen, hvis du starter på en uddannelse.

Hvis dit jobcenter godkender det, kan du begynde på uddannelsen allerede i starten af din ledighedsperiode.

For at komme i betragtning til et uddannelsesløft skal man opfylde visse betingelser.

Kontakt dit jobcenter for yderligere information og spørgsmål, hvis du;

  • er ledig og fyldt 30 år
  • opfylder de almindelige krav til optagelse på uddannelsen

Det gælder uddannelserne til: 

Social- og sundhedsassistent

Social- og sundhedshjælper