Vælg 10. klasse på SOSU H

Brug 10. klasse til at styrke din faglighed, samtidig med at du bliver klogere på sundhedsfaglige, pædagogiske, kulturelle og samfundsmæssige emner. Vi har dygtige undervisere, der med projektarbejde, varierede og spændende temaer samt en anerkendende tilgang hjælper dig godt på vej.

Vælg 10. klasse, så du bliver klar til næste skridt; erhvervsuddannelser, EUX, gymnasiet eller HF. Vores 10. klasser åbner dørene til det hele.

Du får et livligt studiemiljø i København eller Hillerød, på en skole fyldt med elever, der uddanner sig til at gøre en forskel for andre. Måske er det også det, du drømmer om?

Billede af to elever på SOSU H.

Faglighed og fællesskab

Du møder unge fra mange forskellige steder, og vi starter med et par introdage. Sammen skaber vi et stærkt klassefællesskab, så du har en tryg base at lære og være i.

Vi arbejder projektorienteret med opgaver fra den virkelige verden, og vi inddrager ofte lokalområdet som læringsrum for inspirerende og motiverende fysiske og kreative aktiviteter. Det kan være sociale studier i Kødbyen, kalorietælling i skoven eller en litterær vandring på Vesterbro.

Du skal deltage aktivt i det vi laver. Vi forventer, at du møder velforberedt op til timerne, og bidrager til både det sociale og faglige miljø. Så tør vi næsten garantere dig både faglig og personlig udvikling.

SOSU H har et godt studiemiljø, hvor der plads til både fordybelse og hygge. I pauserne kan du få en snak med vennerne i sofaerne, spille bordfodbold eller få frisk luft (helt uden røg, da vi selvfølgelig har røgfri skoletid).

Noget med mennesker

Du holder alle døre åbne med en 10. klasse på SOSU H. Vi har mange elever, der er interesseret i ’noget med mennesker’, og flere fortsætter på en af vores uddannelser til SOSU-assistent, pædagogisk assistent eller SOSU-hjælper. Du kan også tage en EUX Velfærd, hvor du både får en erhvervsuddannelse og en studentereksamen. Mulighederne er mange.

Mens du finder ud af, om du skal fortsætte her eller i gymnasiet, HF eller på en anden erhvervsuddannelse, nyder du godt af vores stærke naturfaglige profil og får et spændende indblik i velfærdsteknologi. Vi får dig godt på vej!

20/20 eller EUD10

Du kan vælge mellem to 10. klasser, der begge har omsorg, sundhed og pædagogik, som den røde tråd:

På 20/20 tager du både 10. klasse og grundforløb 1, der er første del af alle erhvervsuddannelser. Du skal derfor opfylde adgangskravene til EUD.

EUD10 er en almindelig 10 klasse, hvor du har intro til erhvervsfag og brobygning. EUD10 udbydes kun i København.

Ofte stillede spørgsmål

Begge 10. klasser styrker din faglighed, gør dig klar til mere uddannelse og giver dig mulighed for at afklare, hvad du vil bagefter.

På 20/20 tager du både 10. klasse og grundforløb 1. Det betyder, at du bagefter kan søge direkte på grundforløb 2, gymnasie eller HF. Du skal være vurderet uddannelsesparat.

På EUD10 tager du 10 klasse og har intro til erhvervsfag og brobygning. Bagefter kan du søge ind på grundforløb 1, EUX, gymnasie eller HF. Det er for dig, der ikke er vurderet uddannelsesparat. Læs mere her 

EUD10 udbydes kun i København. 20/20 udbydes i Hillerød og København

 

Få hjælp og svar her