Klar til at gøre en forskel

"Jeg elsker at være i den her praktik"

Jeg møder ind til noget nyt hver dag. Der er hele tiden nye udfordringer, det er aldrig det samme". Hør Kathlin fortælle om sin uddannelse .
Se filmen

Vælg uddannelse med hjertet

Kathlin tager uddannelsen til social- og sundhedsassistent, fordi hun drømmer om at gøre en forskel for børn og unge i psykiatrien. 

Mødet med en ekskærestes to udviklingshæmmede brødre åbnede Kathlins øjne for at ville arbejde med mennesker. 

Kathlin startede med uddannelsen til social- og sundhedshjælper, som ikke er så lang, så hun kunne prøve af, om det var noget for hende. Det var det. Hun blev grebet af faget og særligt det psykiatriske område og fortsatte derfor direkte på social- og sundhedsassistentuddannelsen. 

Masser af muligheder

Drømmen er at arbejde i psykiatrien med børn og unge. De seneste 5 måneder har hun været i oplæring på et bosted for unge og det er superspændende og ret krævende.

Det kan være hårdt og udmattende at være tæt på nogle, der har det så svært og med flere svære diagnoser. Der er tilbud om supervision, som hun har taget imod, for det er vigtigt at få talt om nogle af de særligt hårde episoder, som fx selvskade og selvmordsforsøg, som hun har oplevet.  

Selvom Kathlin allerede ved, hvor hun vil arbejde, når hun er færdiguddannet, er det rart at vide, at hun kan læse videre, fx til sygeplejerske, hvis hun får lyst. 

Og vælger hun at blive inden for psykiatrien, er der mange efteruddannelsesmuligheder, så hun løbende kan udvikle sine kompetencer og få ny inspiration. 

Find din vej

Hvis du også vil arbejde med mennesker, gøre en forskel og have en hands-on uddannelse med masser af muligheder, så kig nærmere på de spændende uddannelser på SOSU H. 

Professionel omsorg, psykologi, sundhed, etik og livskvalitet er nøgleord. Og det er vigtigt at have mod på mennesker, når du tager en af vores uddannelser, der klæder dig professionelt på til opgaverne og de mennesker, der venter på dig. 

Du udvikler dig fagligt og personligt i løbet af uddannelsen, der veksler mellem skole og oplæring i praksis. Du bliver klar til en arbejdsdag, hvor du har stor betydning for andre menneskers liv.